Олександр Кеменяш: «Депутати одним голосуванням створили з терористів народну міліцію»

Ухвалення парламентарями ініційованих Президентом законів про особливий статус Донецької та Луганської областей та амністії бойовикам викликало хвилю обурення серед закарпатців. Власну думку з даного приводу висловив голова Закарпатської обласної організації партії ВО «Батьківщина» Олександр Кеменяш.

Він зокрема заявив:

– Вважаю, що поступки Путіну, на які йде українська влада, є неприйнятними. Очевидно, що війна не припиниться з ухваленням цих законів, більше того, допоки влада буде проявляти слабкість, Путін не зупиниться. З аргументами Президента, що краще поганий мир, ніж війна, а також те, що такі рішення здатні запобігти новим смертям військових та мирних жителів важко сперечатися.

Однак, жодні домовленості, на які йшли сторони з часу початку військового конфлікту, не виконувалися бойовиками. Ватажки бандитів вже встигли заявити, що і ці закони не виконуватимуть, мовляв, це закони сусідньої країни. Обстріли і напади не припинилися.

Крім того, людей дратує, що такі закони ухвалюються таємно і не прозоро. Адже в залі Верховної Ради під час цього голосування відключили екран системи «Рада». Депутати від «Батьківщини», які були проти, змушені були витягти картки для голосування, щоб мати можливість відстояти свою позицію.

Натомість свої голоси за амністію терористів та особливий статус Донбасу віддали комуністи та регіонали, делегація яких наступного ж дня поїхала на засідання Держдуми Росії, де їх зустрічали, як героїв. Фактично депутати одним голосуванням створили з терористів народну міліцію.

Важливо зауважити, що питання анексії Криму вже не є предметом переговорів, вся увага на Луганській та Донецькій областях. Тепер, коли Путін домігся амністії бойовикам та особливого статусу на 3 роки, нема гарантії, що він не захоче захопити більшу територію і згодом вже вивести за рамки переговорів Донбас, як це сталося з Кримом. Це повзуча окупація, а поступливість з боку влади тільки підбадьорює агресора.

Прес-служба Закарпатської обласної організації партії ВО «Батьківщина»

https://zakarpatpost.net