Прокуратура розсекретила махінації посадовців

Нечесними посадовці були із… законом.

Прокуратурою Виноградівського району в порядку нагляду проведено перевірку в управлінні освіти, молоді та спорту Виноградівської райдержадміністрації щодо дотримання вимог Закону України «Про здійснення державних закупівель» за 2014 рік.

Встановлено, що комітетом з конкурсних торгів управління освіти, молоді та спорту Виноградівської райдержадміністрації під час процедури відкритих торгів на закупівлю «м’яса свійської птиці, замороженого» не дотримано вимоги Закону України «Про здійснення державних закупівель». Переможцем торгів було визначено пропозицію підприємця, яка пропонувала м’ясо за 858 тис. грн., а не того підприємця, який продавав його дешевше на майже 100 тис.грн.– за 754 тис. грн.
Чому було обрано найбільш економічно невигідну з пропозицій конкурсних торгів невідомо.

Але, окрім цієї, прокуратурою виявлено ще ряд порушень і в результаті внесено до Господарського суду Закарпатської області позовну заяву про визнання недійсними рішення комітету з конкурсних торгів управління освіти, молоді та спорту Виноградівської райдержадміністрації про результати процедури закупівлі «М’яса свійської птиці, замороженого» на суму 858 тис. грн.
А також про визнання недійсним договору про закупівлю м’яса, укладеного між Управлінням освіти, молоді та спорту Виноградівської райдержадміністрації та фізичної особою – підприємцем.

Прес-служба прокуратури Закарпатської області