Насіння льону для зниження ваги

Льон – це дуже цікава рослина, що володіє масою корисних якостей. Цілющі властивості льону використовують і в офіційній медицині, і в народних рецептах.

Застосовували насіння льону здавна, з тих пір, коли люди ще не знали про хімічний склад насіння і не могли науково обгрунтувати принесену ними користь.

Сьогодні ж вчені довели, що насіння льону містять поліненасичені жирні кислоти та інші корисні сполуки.

Лляне насіння оздоровлює наш організм, завдяки високому вмісту альфа-ліноленової кислоти. Воно має антистресову дію, запобігає гіпертонію. Льон зміцнює кровоносні судини, підтримує еластичність м’язів і шкіри, а також він корисний при проблемах з шлунково-кишковим трактом, при серцево-судинних захворюваннях, при варикозі.

Останнім часом стало дуже популярним схуднення за допомогою льняного відвару . Цей спосіб приваблює простотою рецептів, а також відсутністю негативного впливу на організм. Крім того, додатковим бонусом стане покращення імунітету та оздоровлення шкірного покриву. Для приготування відвару використовується насіння. Насіння льону – це просто криниця білків, вуглеводів і вітамінів. Вони містять різні поживні речовини і органічні сполуки. Відвар з насіння льону приємний на смак, проте, тільки в перший день. Тому не рекомендується готувати його про запас.

Ось кілька рецептів відвару насіння льону для схуднення: Одну столову ложку насіння необхідно залити склянкою окропу і варити півгодини під закритою кришкою на повільному вогні. Приймати по сто грам за півгодини до їжі кілька разів на добу (обов’язково на голодний шлунок).

Ще один рецепт. Столову ложку насіння треба залити двома склянками окропу і настояти ніч. Приймати так само, як і в першому рецепті.

Можна додати насіння льону в ягідний кисіль. Насіння розбухнуть і утворюють корисну масу, вона вгамує почуття голоду. Вибирайте будь-який варіант, уже через кілька днів Ви помітите благотворний вплив насіння на ваш організм. Краще всього пити відвар курсами по десять днів, то є десять днів треба пити, а потім протягом десяти днів зробіть перерву. Всього треба пройти три або чотири таких курсу. Якщо Ви вирішили худнути за допомогою насіння льону, не забудьте, що за півгодини до їжі необхідно випити півсклянки води (на добу повинно вийти не менше півтора склянок).

Відвар насіння льону очищає кишечник, виводить з організму шлаки, відбувається це тому, що до складу насіння входить кислота Омега-3. Вона перешкоджає утворенню тромбів, регулює холестерин в крові. Крім того, фахівці стверджують, що в насінні льону присутні кілька речовин, що знижують ризик ракових захворювань.

Застосування насіння льону дуже різноманітно. Їх застосовують і для зміцнення організму, і для лікування травної системи, і для поліпшення функцій видільної системи. Крім того, насіння льону допомагають при запорах, геморої, гастритах, виразках, циститі, а також насіння сприяють виведенню кам’яній з нирок. Використовують їх і як відхаркувальний, як проносний засіб, добре допомагають насіння при хронічних колітах. Зрілі насіння виділяють рясний слиз, вона надає пом’якшувальну, протизапальну та обволікаючу дію. Тому відвар з насіння льону корисний при запальних захворюваннях травного тракту. Адже слиз обволікає орган і не дає зовнішніх подразників негативно впливати на захворювання.

Майте на увазі, що при вживанні насіння, можливі неприємні відчуття в області печінки . Відбувається це тому, що насіння льону калорійні, тому що вони містять багато олії. Не рекомендується при запальних процесах в шлунку або кишечнику вживати цілі насіння. Застосування лляного насіння не варто починати з двох ложок, краще поступово збільшувати дозу, вживаючи при цьому більше води. Якщо у Вас є підозри на камені або пісок в нирках, перед вживанням насіння, краще порадитися з лікарем. А взагалі, ніяких побічних і небезпечних дій застосування насіння льону не має.

Льняна олія також може допомогти Вам в питанні схуднення. До такого висновку прийшли дієтологи, вони виявили цікаву властивість льону розщеплювати жирові відкладення на воду і гліцерин. А ці два компоненти виводяться з організму. Застосування лляного масла прискорює витрата жиру в нічні години, саме тоді, коли наш організм відпочиває. Лляне масло також виводить з організму шкідливі шлаки, очищаючи судини від холестеринових бляшок.

Що стосується застосування масла льону, то необхідно дотримуватися наступних правил: вранці треба випити чайну ложку масла за двадцять хвилин до їжі, а після вечері ще одну чайну ложку через двадцять хвилин після їди. За тиждень необхідно збільшити дозу масла до однієї столової ложки. Пити в такому режимі треба протягом трьох місяців, тоді Ви побачите результати.

Звичайно, насіння льону та лляне масло не позбавить Вас від зайвих кілограмів за помахом чарівної палички. Адже вони вважаються допоміжними засобами. Такі методи покращують метаболізм, сприяють схудненню. Якщо Ви допоможете собі і іншими засобами: правильним харчуванням і фізичними вправами, то результат не змусить себе довго чекати.

http://nedilya.net