Скільки отримають мобілізовані під час звільнення?

Кабінет міністрів України затвердив порядок та умови виплати одноразової грошової допомоги мобілізованим військовим в разі звільнення.

Це закріплено в постанові Кабміну №460 від 17 вересня.

Тепер військовослужбовцям, які були призвані на службу у зв’язку з мобілізацією і звільняються (крім військовослужбовців строкової служби), виплачується одноразова грошова допомога в розмірі 4% місячного грошового забезпечення за кожний повний календарний місяць служби, але не менше 25% місячного грошового забезпечення. При цьому виплата допомоги здійснюється за період служби у зв’язку з мобілізацією з дня призову на службу без урахування попередньої військової служби, на якій вони перебували в мирний час, за винятком тих, хто після звільнення в мирний час не отримав матеріальної допомоги.

У той же час в порядку зазначено, що допомога не виплачується військовослужбовцям у разі звільнення за службовою невідповідністю, у зв’язку з позбавленням військового звання, у зв’язку з обвинувальним вироком суду, який набрав чинності. Ці виплати здійснюють Міністерство оборони та інші військові і правоохоронні формування за рахунок коштів, які передбачені на їх утримання.

Прес-група Закарпатського ОВК