Закарпатська міліція полює на нелегалів

В області триває профілактична операція “Мігрант”, ініційована Головним управлінням Державної міграційної служби України в Закарпатській області.

До цього профілактичного заходу долучилися і мукачівські правоохоронці, а саме дільничні інспектори міліції.

Метою операції є запобігання та протидія нелегальній міграції та іншим порушенням законодавства України в міграційній сфері та притягнення порушників до відповідальності згідно з чинним законодавством.

З цього приводу заступник начальника Мукачівського міськвідділу міліції Валерій Горват провів оперативну нараду, де чітко визначив коло завдань, які ставляться перед особовим складом, задіяним в операції “Мігрант”.

Під час наради також було розроблено план проведення заходів щодо нагляду та контролю за виконанням законодавства в міграційній сфері, а саме перевірки місць можливого перебування іноземних громадян, виявлення фактів порушення іноземцями правил перебування на території України тощо.

Водночас Валерій Іванович звернув правоохоронцям особливу увагу на те, що у ході проведення операції «Мігрант» необхідно забезпечити неухильне дотримання прав іноземців та осіб без громадянства, які гарантовані законодавством України.

В ході проведення практичного етапу операції дільничні інспектори міліції вже зафіксували близько десяти адміністративних правопорушень.

Євгенія Красилинець, Мукачівський МВ УМВС