Ужгородських аферисток, які грабували будинки, спіймали

Днями з заявою до Ужгородського міськвідділу міліції про крадіжку з будинку звернулася 67-річна жителька міста. Вона повідомила, що з шафи спальної кімнати будинку її 92-річної мами зникли гроші в сумі 700 гривень.

На місце події виїхала слідчо-оперативна группа та працівники карного розшуку міськвідділу міліції. З’ясувалося, що 92-річна потерпіла забула зачинити вхідні двері свого будинку. Сама ж знаходилася на кухні, де поралася по господарству. Близько 11-ї години до її домівки зайшли дві незнайомки. Одна з них зайшла на кухню й попросила у господині попити води, а інша залишилася в коридорі біля вхідних дверей. Після чого обидві вийшли на вулицю.

Завдяки професійним діям міліціонерів злочин було розкрито «за гарячими слідами». За наданими потерпілою прикметами працівники карного розшуку Ужгородського міськвідділу міліції встановили особи зловмисниць. Ними виявилися 22- та 24-річні ужгородки, які неодноразово потрапляли в поле зору міліціонерів.

На їх рахунку вже ряд крадіжок. Зловмисниці ходили по будинках й жебракували. Смикали за ручку вхідних дверей, якщо двері були незамкнені, тихенько заходили й викрадали все, що потрапляло на очі. А якщо їх побачили, то просили склянку води.

Дану подію внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань та відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст.185 Кримінального кодексу України (Крадіжка), що карається штрафом до п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, виправними роботами на строк до двох років, або позбавленням волі на строк до трьох. Триває слідство.

Діана ДОРОГІЙ, Ужгородський МВ УМВС