Кандидат від «Батьківщини» Сергій Кисиличин – єдиний на Закарпатті мажоритарник, який підписав меморандум з рухом «ЧЕСНО»  

Напередодні в Ужгороді відбулося засідання за круглим столом, організоване представниками громадських рухів «ЧЕСНО» та «Реанімаційний пакет реформ», на яке організатори запросили всіх кандидатів у депутати, які балотуються до Верховної Ради за мажоритарними округами Закарпаття.

З усіх запрошених прийшли тільки висуванець партії ВО «Батьківщина», кандидат в депутати по 68 виборчому округу Сергій Кисиличин та Іван Колодій, який балотується до ВР за списком «Батьківщини».

Координатор руху «ЧЕСНО» Олег Рибачук розповів, що ця громадська ініціатива покликана спонукати кандидатів до Парламенту до надання чесної та правдивої інформації виборцям. Для цього усім кандидатам-мажоритарникам пропонується підписати Меморандум про співпрацю, згідно з яким кандидат оприлюднює повну біографію, декларацію про доходи та звітує про джерела наповнення та витрати виборчого фонду. У разі обрання до Парламенту підписант зобов’язується персонально голосувати, відвідувати засідання ради та комітетів, зберігати політичну позицію (тобто не стати «тушкою»), дотримуватися вимог антикорупційного законодавства та оприлюднити список усіх помічників.

За словами О.Рибачука текст меморандуму для тих кандидатів, що балотуються за партійними списками, особисто передають лідерам партій, а зустрічі в областях покликані залучити до ініціативи саме тих кандидатів, що балотуються за мажоритарними округами. Відтак Олег Рибачук запропонував підписати меморандум єдиному присутньому у залі мажоритарнику – Сергію Кисиличину.

Кандидат від «Батьківщини» без вагань підписав документ і прокоментував своє рішення так: «Вважаю, що кожен кандидат, який претендує на те, щоб представляти інтереси громади в Парламенті, передусім має бути чесним з людьми, від яких просить мандат довіри. Дуже шкода, що ми не бачимо тут інших кандидатів, але сподіваюсь, що на цих виборах закарпатці вже не продаватимуть голоси за 200 гривень, а обиратимуть людей за критеріями доброчесності».

Прес-служба Закарпатської обласної організації партії ВО «Батьківщина»