Берегівська приймальня партії “Йоббік” відтепер – поза законом

Постановою Закарпатського окружного адміністративного суду задоволено позов прокуратури Закарпатської області щодо припинення діяльності благодійного фонду «Приймальня незалежного депутата Європейського парламенту Ковача Бейли».

Йдеться про фонд одного з депутатів праворадикальної партії Угорщини «За кращу Угорщину» («Йоббік»), яка у власній політичній програмі задекларувала повернення Закарпаття до Угорської Республіки.

З метою реалізації вказаних задумів, партією було утворено та зареєстровано цей благодійний фонд «Приймальня незалежного депутата Європейського парламенту Ковача Бейли», діяльність якого була спрямована на втручання у внутрішні справи України та посягання на її територіальну цілісність.

Нагадаємо, у вересні цього року прокуратура Закарпатської області звернулася до Закарпатського окружного адміністративного суду з позовом щодо припинення діяльності благодійного фонду «Приймальня незалежного депутата Європейського парламенту Ковача Бейли». Підставою для цього стали встановлені прокурорською перевіркою грубі порушення законодавства України у діяльності вказаного фонду.

Прес-служба прокуратури Закарпатської області