Виноградівські землекористувачі збідніли на 6 мільйонів

Землекористувачі Виноградівського району сплатили понад 6 млн. грн. податку за землю.

«Таку суму за 9 місяців поточного року сплатили до місцевого бюджету землекористувачі Виноградівського району, – зазначає в.о. начальника ДПІ у Виноградівському районі ГУ Міндоходів у Закарпатській області Наталія Піцул. Зокрема, від юридичних осіб надійшло майже 4 млн. 62 тис. грн., а від фізичних – понад 2 млн. 392 тис. грн. Додаткові надходження в порівнянні з аналогічним періодом 2013 року склали 596 тис. грн».

Позитивна динаміка у ДПІ Виноградівського району пов’язана, в першу чергу, з проведенням результативної роз’яснювальної роботи, зустрічей, нарад та індивідуальних бесід з представниками бізнес-структур та громадянами. Під час цих заходів співробітники інспекції роз’яснюють суб’єктам господарювання важливість добровільної сплати податків та зборів, зокрема, плати за використання земельних ресурсів.

При цьому фахівці інспекції нагадують, що відповідно до статті 206 Земельного кодексу України використання землі в Україні є платним. Також діючим законодавством передбачені пільги, на які мають право певні категорії платників земельного податку.

Наразі на обліку в ДПІ Виноградівського району знаходяться понад 39 тисяч землекористувачів. Серед них 256 юридичних осіб, 191 приватних підприємців та 39377 громадян.

Джерело: ДПІ у Виноградівському районі