Вишиванки замість форми: працівники відзначили День міста Немирів

Працівники заводу Nemiroff підтримали патріотичний флешмоб, вдягнувши національний одяг

Cтепану Остапенку – всього вісімнадцять, і він наймолодший працівник заводу Nemiroff, що в місті Немирові Вінницької області. Сьогодні хлопець на робочому місці без звичної форми – замість неї він одягнув розкішну вишиванку: червоний з чорним орнамент густо помережив рукави. Степан розповідає: сорочку купив спеціально до свята – давно було таке бажання, а тут і привід гарний з’явився.

Окрім Степана, в п’ятницю, 26 вересня, у вишиванках прийшли майже усі співробітники заводу – так компанія вирішила відзначити 651-річчя міста, яке того дня святкували у Немирові. Патріотичний флешмоб працівники сприйняли з радістю, а тим, хто не знайшов вдома вишиванки, на роботі видали футболку з національною символікою.

«Горілка такий продукт, який у вишиванці «легше» п’ється, а ще легше – робиться, – жартує Руслан Темчишен, один з технологів заводу. – Українська горілка завжди була найкращою, та й вишивка славиться по всьому світу. Здається, вони пасують одне одному». Сьогодні чоловік – у сорочці, вишитій традиційними «вінницькими» візерунками. Каже, тепер обов’язково вдягатиме її частіше, не чекаючи приводу.

Завод відновив свою роботу в квітні цього року. Подія була дуже значущою для міста – на виробництво повернулись всі співробітники та місцеві мешканці, знову отримавши достойний соціальний захист. «За допомогою цього флешмобу ми прагнули створити радісну атмосферу на підприємстві, бо свято міста – це й наше свято, адже більшість наших працівників проживають саме у Немирові. А хіба ж є щось урочистіше, ніж українська вишиванка? Раді, що ідея припала співробітникам до душі, та сподіваємося, що започаткували гарну традицію», – каже Юрій Сорочинський, директор ТОВ «ЛВН Лімітед».

Український завод Nemiroff не тільки виробляє продукцію для України, займаючи друге місце на ринку з часткою 10,5% (грн) і 10,7% (л), а й постачає її на експорт. Перед тим, як запускати завод знову, компанія проаналізувала асортиментний ряд, оптимізувала його і тільки тоді почала переоснащення ліній. Всього інвестиції склали біля півмільйона доларів США.

Наразі Nemiroff – найбільший платник податків регіону – в стабільні роки діяльності компанія щорічно перераховувала до бюджету близько мільярда гривень. За словами Юрія Сорочинського, директора ТОВ «ЛВН Лімітед», «відновлення нормальної роботи заводу не тільки повністю забезпечить український ринок продукцією, стабільною роботою працівників, а також поповнить державну скарбницю постійними надходженнями від сплати податків і акцизів».

Оксана ОЛІЙНИК