11-річна дівчинка викрала майже 30 000 грн

Нещодавно із заявою до правоохоронців звернулася 50-річна жителька села Веряця Виноградівського району про те, що невідома особи з квіткового магазину викрала її сумочку, в якій знаходилися гроші в сумі 29600 гривень, паспорт громадянина України та закордонний паспорт.

На місце пригоди одразу виїхала слідчо-оперативна група, міліціонери оперативно взялися встановлювати особу невідомого зловмисника.

Як стало відомо, крадіжку скоїла 11-річна дівчинка. Дитина зайшла до магазину, щоб купити квіти для вчительки і привітати її з професійним святом. Та, запримітивши чужу сумочку, з якої видно було гаманець, не втрималась, адже спокуса була надто велика. Біля неї нікого не було, от дівчинка, недовго думаючи, схопила сумку і вибігла…

Далі, як розповідає школярка, вона вирішила потратити гроші на свої потреби та на потреби друзів, а документи викинула. Дівчинка ще ніколи в житті не бачила таких грошей, а тим більше не тримала їх у руках. Вона виховується в неблагополучній сім’ї, тому грошей завжди не вистачає. Спокуса легко поліпшити матеріальне становище здалася їй дуже привабливою.

Частину грошей вона віддала своїй бабусі та однокласниці. А частину витратила. Саме те, що дитина витрачала на своїх друзів великі суми грошей, і привернуло увагу правоохоронців та класного керівника.

Зі слів вчителів, дівчинка ніколи не була проблемною дитиною, добре вчиться і характеризується тільки з позитивної сторони. До цього ніколи не потрапляла до міліції. Це її перший злочин, і правоохоронці сподіваються , що останній.

Наразі потерпілій повернуто 18300 гривень. Чималу суму – більше 10000 гривень юна злодійка разом з друзями вже встигла витратити на різні потреби.

Нині за цим фактом розпочато кримінальне провадження за ознаками ч.1 ст.185 Кримінального кодексу України («Крадіжка»).

Триває досудове слідство.

Оксана Кобзаренко, Виноградівський РВ УМВС