У Криму кожен день ростуть ціни на фрукти та молочку, а банани вже називають “золотими”

Експерти радять кримчанам зняти “рожеві окуляри”.

Продукти на окупованому півострові Крим знову подорожчали, бо Україна змінила митні правила. Відповідно товари, які ввозять на окуповану територію, потребують декларування.

Як йдеться в сюжеті ТСН.19:30, перевізники виявились не готовими до таких нововведень. Нестача продуктів та побутових товарів миттєво далися взнаки. Кожен похід за продуктами в окупованому Криму – шок.

Кримчани не встигають звикати до нових цінників. А відтоді, як запрацювали нові митні правила, постачання товарів з України значно скоротилося, а ціни – знову стрибнули.

“Ціни кожен день ростуть. Цукор вчор а був 35, а сьогодні – 40. Варена ковбаса була 284, а зараз 315”, – кажуть кримчани.

Здорожчало м’ясо, овочі, картопля, цукор. Найбільший стрибок цін в управлінні статистики Криму зафіксували на фрукти. Вони подорожчали в півтора рази. Ще кілька днів тому банани в Криму коштували майже вдвічі дешевше. Нині покупці називають їх золотими та проходять повз прилавки з екзотичними фруктами.

Однак тепер не всім по кишені навіть прості помідори та огірки. Продавці скаржаться – люди стали купувати значно менше. Найбільш нестабільна ситуація на молочному “фронті”, оскільки Крим на 90% залежав від постачання молочки саме з України. Літр молока коштує понад 20 гривень.

Експерти радять кримчанам зняти рожеві окуляри та готуватися до зими. Схеми постачання товарів з України зруйновані, а з Росії – так і не налагоджені. Адже єдиний шлях звідти на півострів – Керченська поромна переправа – вже нині через шторми працює з перебоями.

Взимку ж чекати милості від природи взагалі не варто. Тож жителям анексованого Криму слід готуватися до дефіциту та шалених цін.

Нагадаємо, з Росії не знімуть євросанкції, поки вона не звільнить Крим.

http://tsn.ua