Закарпатські депутати просять Київ дати гроші на житло для сімей загиблих у АТО

24 закарпатці вже загинули на Сході, а столичний уряд вже вдруге забуває про Закарпаття при наданні допомоги.

Депутати обласної ради в ході першого пленарного засідання 19 сесії звернулися до уряду щодо виділення коштів на закупівлю житла для сімей загиблих військовослужбовців – учасників антитерористичної кампанії.

«Ми, депутати Закарпатської обласної ради, глибоко стурбовані ситуацією яка склалась із забезпеченням житлом сімей загиблих закарпатських військовослужбовців, які брали участь в антитерористичних операціях на сході країни.

Відповідно до розпорядження Кабінету Міністрів України від 13 серпня 2014 року No 729-р було виділено 23,6 млн. гривень на закупівлю житла для забезпечення сімей загиблих військовослужбовців, осіб рядового і керівного складу, які брали безпосередню участь в антитерористичних операціях. Однак Закарпатській області кошти не виділено.

Станом на 30 вересня 2014 року загинуло 24 закарпатських військовослужбовців – учасників АТО. За результатами обстеження житлово-побутових умов, дев’ять сімей загиблих військовослужбовців, осіб рядового і керівного складу, нагально потребують поліпшення житлових умов.

Звернення обласної державної адміністрації 15.09.2014 No 06-7/1807 до Кабінету Міністрів України про виділення коштів не було враховано. Постановою Кабінету Міністрів України від 23 вересня 2014 року No 476, якою додатково було виділено 5,1 млн. гривень для забезпечення житлом військовослужбовців та їх сімей, коштів для Закарпатської області знову не передбачено.

Враховуючи вищенаведене, у зв’язку із численними зверненнями громадян та з метою зняття соціальної напруги, просимо виділити кошти на закупівлю житла для сімей загиблих закарпатських військовослужбовців – учасників антитерористичної операції» – йдеться у тексті звернення.

Прес-служба облради