Закарпатці зможуть слідкувати за виборами через Інтернет

Геоінформаційна система ВИБОРИ 2014 являє собою сучасний інструмент, за допомогою якого кожен громадянин має змогуконтролювати як роботу самої міліції, так і стан з правопорушеннямиу конкретному районі, місті, селищі.

Система доступна через офіційний сайт МВС. Упродовж всього терміну, щозалишився до позачергових виборів до Верховної Ради України (26 жовтня), там будуть демонструватися дані, що надходять до МВС з усієї України,зокрема, інформація про правопорушення, що пов’язана з виборчим процесом.

Система складається з:

– електронної карти України, на яку нанесені виборчі округи;

– категорій повідомлень про правопорушення, що розділені на такі, щомають ознаки адміністративних порушень; такі, що мають ознаки злочину(за попередньою кваліфікацією); а також такі, що знаходяться в станірозгляду;

– зареєстрованих повідомлень про порушення. Вони надходять до органів внутрішніх справ від громадян та відображаються на карті відповідно домісця реєстрації такого повідомлення;

– довідкової інформації про статті адміністративного та кримінального кодексів, що стосуються порушень виборчого процесу.

Зазначимо, що система дозволяє відслідковувати динаміку реєстрації повідомлень, в певних часових проміжках, а також статистично та візуально порівнювати ситуацію з правопорушеннями, що реєструються у різнихрегіонах України.

Зокрема, цей зручний інструмент дозволить зменшити свідоме маніпулювання даними, або помилкове їх подання деякими ЗМІ та громадськими організаціями, що часто відбувається у випадку відсутності прозорого доступу до офіційної статистики.

Банер ГІС ВИБОРИ-2014 знаходиться в блоці банерів, розташованих у лівій частині головної сторінки сайту МВС.

Прес-служба МВС України