Site icon zakarpatpost.net

Через банкрутство “Закарпатполіметалу” Віталій Захарченко вкрав 160 мільйонів

Служба безпеки спільно із Генеральною прокуратурою відкрила та розслідує низку кримінальних проваджень стосовно колишніх високопосадовців, відкритих за фактами завдання збитків державі в особливо великих розмірах.

Серед можновладців, проти яких відкрито справи – також і екс-міністр МВС Віталій Захарченко, стосовно котрого розслідується справа заволодіння державним майном шляхом банкрутства ТОВ “Закарпатполіметали”.

Доведенням до банкрутства “Закарпатполіметалів” екс-міністр Захарченко привласнив 160 млн грн державних коштів

Як повідомляють у прес-центрі СБУ, у рамках відкритого 13 червня поточного року Генеральною прокуратурою України за матеріалами СБУ кримінального провадження за ч.5 ст. 191 Кримінального кодексу України розслідується факт заволодіння державним майном в особливо великих розмірах на суму близько 160 млн. грн. при проведенні процедури банкрутства ТОВ “Закарпатполіметали” та ТОВ “Карпатська рудна компанія”, до яких причетні колишні міністри внутрішніх справ України Захарченко В.Ю. й екології та природних ресурсів України Проскуряков О.А.

У рамках слідства триває розшук вказаних екс-керівників.

Крім того, серед осіб, стосовно яких розслідуються крирмінальні провадження за зловживання службовим становищем зі збитком державі в особливо великих розмірах – екс-міністр освіти та науки Дмитро Табачник, колишній перший заступник Голови Держінформнауки Гриньов та генеральний директор ДП “ДНДЦ “Фонон” і ПАТ НВК “Наука” Ларкін.

http://zakarpattya.net.ua

Exit mobile version