Через банкрутство “Закарпатполіметалу” Віталій Захарченко вкрав 160 мільйонів

Служба безпеки спільно із Генеральною прокуратурою відкрила та розслідує низку кримінальних проваджень стосовно колишніх високопосадовців, відкритих за фактами завдання збитків державі в особливо великих розмірах.

Серед можновладців, проти яких відкрито справи – також і екс-міністр МВС Віталій Захарченко, стосовно котрого розслідується справа заволодіння державним майном шляхом банкрутства ТОВ “Закарпатполіметали”.

Доведенням до банкрутства “Закарпатполіметалів” екс-міністр Захарченко привласнив 160 млн грн державних коштів

Як повідомляють у прес-центрі СБУ, у рамках відкритого 13 червня поточного року Генеральною прокуратурою України за матеріалами СБУ кримінального провадження за ч.5 ст. 191 Кримінального кодексу України розслідується факт заволодіння державним майном в особливо великих розмірах на суму близько 160 млн. грн. при проведенні процедури банкрутства ТОВ “Закарпатполіметали” та ТОВ “Карпатська рудна компанія”, до яких причетні колишні міністри внутрішніх справ України Захарченко В.Ю. й екології та природних ресурсів України Проскуряков О.А.

У рамках слідства триває розшук вказаних екс-керівників.

Крім того, серед осіб, стосовно яких розслідуються крирмінальні провадження за зловживання службовим становищем зі збитком державі в особливо великих розмірах – екс-міністр освіти та науки Дмитро Табачник, колишній перший заступник Голови Держінформнауки Гриньов та генеральний директор ДП “ДНДЦ “Фонон” і ПАТ НВК “Наука” Ларкін.

http://zakarpattya.net.ua