Читайте у новому номері газети «Господарські поради»

Із кравців – у виноградарі

Товариші із Михальчі – Василь Морар і Георгій Арсеній – спочатку шили одяг, переганяли машини і, зрештою, вирішили вирощувати виноград на Буковині

Червоні мускусні

Птахівникам-любителям добре відомі качки чорно-білої мускусної породи. Проте останнім часом все більший інтерес викликають червоні мускусні качки. Вони більші за чорно-білих: селезень важить 6-6,5 кг, а качка – 3-4 кг, в той час як чорно-білий селезень досягає 4,5-5 кг, а качка – 2,5 -3 кг

Із теплиці «викуріть» хвороби

Відомо, шо надмірна вологість і тепло йдуть на користь росту рослин, але ці ж фактори впливають і на розвиток хвороб та шкідників. При цьому не тільки ґрунт, але і внутрішні деталі каркасів, і садові інструменти, і ємності так само можуть бути заражені.

Опале листя – у компост

Листовий перегній – відмінна мульча і підкислювач для деяких рослин. Але він майже не містить поживних речовин, тому не може використовуватися як добриво. Натомість слугує чудовим кондиціонером для землі.

Чому молоко із запахом?

Може, це комусь і здається дивним, але в більшості випадків винні тут не кози, а їхні власники

Коли корова важко дихає

Захворювання, які викликають важке або інше ненормальне дихання у корови, практично завжди успішно виліковуються. Вирішальним фактором тут стає своєчасне звернення до ветеринарного лікаря, який, у більшості випадків, ставить точний діагноз після огляду тварини і призначає якісне лікування.

Приміщення для поросяти

Продуктивність тварини більшою мірою залежить від умов утримання. В сирих, темних і тісних приміщеннях свині погано ростуть і часто хворіють

Морква не переносить сусідства з яблуками

Перед тим, як закласти моркву на зберігання, її слід перебрати, видалити ушкоджені чи гнилі коренеплоди. Бадилля та корінчики потрібно зрізати. Мити овочі не треба.

Як лікувати псоріаз

Псоріаз – це хронічне захворювання шкіри з характерними червоними плямами, що лущаться. Нічого виразного про причини псоріазу, зв’язок з інфекціями або спадковістю не сформульовано досі. Найбільш популярною зараз вважається точка зору, яка вважає псоріаз аутоімунним захворюванням.

У чому шкода напівфабрикатів?

Готові обіди, заморожені млинчики і котлети. Все це можна швидко розігріти і з’їсти. Проблема у тому, що ми часом навіть уявити собі не можемо, з чого зроблені напівфабрикати.

Пора озимого часнику

Озимий часник висаджують під зиму так, щоб зубки вкоренилися, але не встигли сформувати листя

«Господарські поради» – добра газета, для добрих людей!

Новий номер газети «Господарські поради» уже в продажу!

Передплатний індекс: 68338.

http://zakarpatpost.com/