«Батьківщина» зняла кандидатів у двох округах Закарпаття заради перемоги демократичних сил

12 жовтня відбувся другий етап ХІІІ з’їзду партії ВО «Батьківщина», на якому партійці підтримали ініціативу лідера партії Юлії Тимошенко про висунення проти одіозних кандидатів від попереднього режиму єдиного кандидата від демократичних сил по окремих мажоритарних округах.

Так, рішенням з’їзду після попередніх консультацій з іншими демократичними політичними силами були зняті із балотування висуванці від «Батьківщини» по 63, 68, 72, 74, 82 та 160 виборчих округах.

«Ми не можемо допустити реваншу одіозних представників режиму Януковича на парламентських виборах. Тому ми закликаємо об’єднати зусилля всіх демократичних сил. Ми свої рішення прийняли і чекаємо від наших друзів таких же дій», – заявила голова «Батьківщини» Юлія Тимошенко.

Нагадаємо, що по 68 округу від «Батьківщини» балотувався Сергій Кисиличин, а по 72-му – Сергій Стойка.

Коментуючи своє зняття з виборчих перегонів Сергій Кисиличин зокрема зазначив: «Ми бачимо, що на Ужгородщині повторюється сценарій 2012 року, коли голоси за демократичних кандидатів були розпорошені між численними мажоритарниками, а перемогу здобув кандидат від Партії Регіонів. На цих виборах маємо 27 кандидатів, але переможе, як завжди, тільки один. Дуже не хотілося б, щоб повторилася ситуація 2012 року. Я та моя команда, усвідомлюючи всю відповідальність, вирішили знятися з виборів задля того, щоб переміг саме кандидат з демократичного середовища. Також хочу закликати зійти з дистанції інших кандидатів-демократів, які, вочевидь, не претендують на перемогу, але хочуть на ділі довести свою державницьку позицію. На Майдані та на війні ми вже заплатили занадто високу ціну за те, що привели до влади банду Януковича, не даймо їм жодного шансу на повернення!»

Прес-служба Закарпатської обласної організації партії ВО «Батьківщина»