Датчики до пункту призначення не дісталися….

Закарпатські митники вилучили датчики руху вартістю 293 тис. гривень. В зону митного контролю пункту пропуску «Лужанка» Чопської митниці Міндоходів заїхав угорець на «CHRYSLER GRAND VOYAGER». Разом з ним в салоні авто знаходились ще чотири громадяни.Водій та пасажири обрали «зелений коридор» для проходження митного контролю.

Проте, враховуючи результати аналізу ризиків, транспортний засіб було виведено із «зеленного» та направлено в «червоний коридор» для проведення поглибленого огляду.При проведенні огляду в салоні автомобіля виявлено інфрачервоні датчики руху загальною вагою 216 кг., але документи, які б підтверджували вартість цього товару, були відсутні.Таким чином, громадянин Угорщини порушив порядок проходження митного контролю в коридорах спрощеного митного контролю: в угорця знаходились товари в обсягах, що перевищують неоподатковану норму переміщення через митний кордон України, та на ввезення яких встановлено обмеження.

За цим фактом Чопською митницею Міндоходів складено протокол про порушення митних правил відносно громадянина Угорщини за ознаками правопорушення, передбаченого статтею 471 Митного кодексу України. Відповідно до статті 511 МКУ, тимчасово вилучено безпосередні предмети правопорушення на суму понад 293 тис. гривень.

Інформаційно-комунікаційний відділ Головного управління Міндоходів у Закарпатській області