У Хусті освятили… трасу

Траса державного значення Хуст-Мукачево-Рогатин вважаєтьсяоднією з найбільш аварійно небезпечних ділянок області. Аби там більше не гинули люди, її освятили.

Постійно тут трапляються ДТП з летальними наслідками, а запобіганнюаварійності не допомагають ні попереджувальні знаки, ні рейди, ні штрафи.Тож днями, щоб відвернути лихо, громада Свято-Вознесенського собору начолі з настоятелем о. Василем Зейканом, провела освячення цієїтранспортної магістралі.

У заході взяли участь представники влади, депутати різних рівнів. Прийшлитакож власники автомобілів, скутерів, мотоциклів та велосипедів.

– Напередодні свята Покрови Пресвятої Богородиці передаємо дорогу під покровительство Діви Марії, сподіваємось, що вона захистить наших водіїв та пішоходів від дорожньої небезпеки, – зазначив отець Василь. – На жаль, власники транспортних засобів інколи розслабляються за кермом і забувають про небезпеку, яка найчастіше чатує на них саме на рівній дорозі.

– В аварії я втратив близьких людей, тож мені добре відомі відчуття тих, чиїродичі стали жертвами «траси смерті», – поділився думками 72-річнийхустянин Петро Поп.

Після освячення дороги відбулася панахида за всіма, хто загинув у результаті дорожньо-транспортних пригод.

Марина Алдон «Вісник Хустщини»