98 кримінальних справ на Закарпатті зупинені у зв’язку з розшуком обвинувачених

17 жовтня 2014 року в приміщенні прокуратури Закарпатської області під головуванням першого заступника прокурора Закарпатської області Романа Балити відбулася міжвідомча нарада керівників правоохоронних органів Закарпатської області.

В нараді взяли участь начальник УМВС України в Закарпатській області Сергій Шаранич, начальник СВ УСБУ в Закарпатській області Антон Дурневич, заступник начальника Чопського прикордонного загону – начальник ОРВ Богдан Брейко, заступник начальника Мукачівського прикордонного загону – начальник ОРВ Ігор Коваленко.

Від апеляційного та місцевих судів області в нараді взяв участь заступник голови апеляційного суду Закарпатської області Федів Вотьканич.

На нараду запрошено прокурорів районного рівня, керівників районних відділів УМВС України, представників УСБУ та Міндоходів у Закарпатській області.

Виступаючи перед учасниками Федів Вотьканич підкреслив, що відповідно до ст..335 КПК України організація виконання ухвали суду доручається слідчому та (або) прокурору, від ефективності дій яких залежить реалізація судом свого обов’язку розглянути справу в розумні строки. Зазначив, що в судах області знаходиться 98 кримінальних проваджень, які зупинені у зв’язку з розшуком обвинувачених (підсудних), по деяких з них, особи розшукуються понад дев’ять років.

За наслідками обговорення інформації прокуратури Закарпатської області винесено постанову, якою керівникам правоохоронних органів доручено вжити додаткових організаційних заходів щодо належного виконання вимог законодавства, спрямованого на розшук осіб, які ухиляються від слідства та суду, безвісно зниклих громадян та злочинців, які ухиляються від відбування кримінального покарання та затверджено відповідний план заходів.

Прес-служба апеляційного суду Закарпатської області