Рятувальники готуються до “сезону пожеж”

Берегівський район: рятувальники проводять профілактичні відпрацювання з питань безпеки в побуті

З приходом осінньо-зимового періоду ситуація з пожежами в житловому секторі набуває особливої гостроти. Здебільшого, основною причиною виникнення загорань в оселях краян є необережність громадян у поводженні з вогнем, порушення правил влаштування та експлуатації пічного опалення та електропобутових приладів. З огляду на це, рятувальники посилюють проведення роз’яснювальної та масово-профілактичної роботи серед населення з метою попередження травмування та загибелі людей від пожеж чи надзвичайних подій.

Так, 21 жовтня, співробітники Берегівського міськрайонного відділу У ДСНС України у Закарпатській області спільно з представниками органів місцевого самоврядування, правоохоронцями та іншими зацікавленими службами провели пожежно-профілактичне відпрацювання села Запсонь, що на Берегівщині. До відома, на території Берегівського району з початку року виникло 78 пожеж. Загальна сума збитків від них перевищила 380 тисяч гривень. Від нещадного вогню загинуло дві людини, що на один випадок більше ніж у минулому році за той же самий період.

Під час подворового обходу рятувальники розповідали берегівчанам статистичні дані щодо пожеж та надзвичайних ситуацій; наводили конкретні приклади, коли людська необережність ставала причиною трагедії. Окрім цього, співробітники ДСНС проінструктували громадян з питань дотримання правил пожежної безпеки у побуті: розповіли як безпечно користуватись побутовими, електричними та газовими приладами; монтувати електромережу в будинку чи користуватись пічним опаленням. Усім, до кого цього дня завітали рятувальники (а таких осель було більше сотні), вручили тематичні пам’ятки та листівки упереджувального характеру.

Сподіваймось, що такі профілактичні заходи спонукають громадян замислитися над власною безпекою та в подальшому більше дбати про те, щоб до їхнього обійстя не завітав червоний півень.

У ДСНС України у Закарпатській області