Стан закарпатських доріг – смертельно небезпечний

На сьогоднішній час головною причиною аварій стають не водії чи пішоходи, а незадовільний стан дорожнього полотна. Якщо брати до уваги не тільки незадовільний стан дорожнього покриття, а й відсутність розмітки, «кишень» для громадського транспорту, розгінних смуг, регульованих перехресть, то кожне друге ДТП можна віднести на предмет «поганих доріг».

Днями працівники ДАІ з обслуговування Свалявського та Воловецького районів провели позачергове обстеження вулично-дорожньої мережі, реального стану її утримання в осінньо-зимовий період 2014 року.

В результаті проведеної роботи було виявлено ряд суттєвих недоліків, які безпосередньо впливають на безпеку дорожнього руху. По даних дорогах цілодобово рухається пасажирський транспорт і пішоходи, тож будь-коли можна очікувати дорожньо-транспортні пригоди не лише з матеріальними збитками, а й з важкими наслідками для життя та здоров’я громадян.

Для відповідного реагування поінформовано райдержадміністрації та прокуратуру Свалявського та Воловецького районів, надано пропозиції щодо розгляду питання стану утримання вулично-дорожньої мережі та виділення коштів на ліквідацію ям на дорогах.

Сергій Кубаш, Свалявський РВ УМВС