За тренуванням “Говерли” пильно спостерігали

Тренування ФК «Говерла» до кубкового матчу-відповіді проти харківського «Металіста» проходило у незвичному форматі. Пильно, за кожним рухом футболіста та словом наставника закарпатців спостерігали тренери-початківці Срібної землі, котрі проходять курс навчання для здобуття тренерської ліцензії категорії «С». Кожен аспект підготовчого процесу їм трактував сам наставник «Говерли», В’ячеслав Грозний.

За словами В’ячеслава Вікторовича, така практика для українського та зарубіжного футболу є звичною:

«Це нормально, коли місцеві хлопці, які є тренерами, або тільки хочуть стати тренерами, готуються отримати ліцензію. В кожному регіоні, від Федерації Футболу, в них є можливість спілкуватися з тренером команди Прем’єр-ліги. Я сам читаю лекції і в Києві, де приймаю іспити в якості голови комісії, і за кордоном, у Болгарії, Казахстані… Ділитися досвідом треба обов’язково. Сьогодні ми дали можливість 20-м тренерам дивитись, слухати і бачити все, що ми готуємо для «Металіста». З ними ми ще неодноразово зустрінемось, та окремо поспілкуємося про те, як будувати тренерський процес, як виходити з тої чи іншої ситуації, педагогічні, психологічні тренерські аспекти. Я також колись починав тренерську кар’єру як ці хлопці. З колективу фізкультури, ДЮФЛ, Друга ліга, Перша, тощо. Тому з таким багажем знань стати тренером буде легше».

Можливість отримати досвід від наставника «Говерли» цим тренуванням не закінчиться. Вже в наступній перерві у Прем’єр-лізі, після 8-го листопада, молоді тренери продовжуватимуть співпрацю з В’ячеславом Грозним.

Інформаційний відділ ФК «Говерла»