На Рахівщині вибухнув газ

27 жовтня пожежно-рятувальним підрозділам Рахівського району було не до відпочинку. Адже протягом доби рятувальникам двічі довелось виїжджати на ліквідацію загорань на території житлового сектора в смт Ясіня та с. Розсішки.

Перше повідомлення про загорання в будинку надійшло о 20:28. За інформацією, пожежа виникла на вулиці Перемоги в смт Ясіня. За попередніми даними, внаслідок необережного поводження з газовим балоном власником стався спалах газоповітряної суміші. На щастя, жінка власника та його малолітні діти перебували в іншій кімнаті. Проте чоловікові пощастило менше, він отримав опіки обличчя та верхніх кінцівок. Після надання першої медичної допомоги в лікувальному закладі постраждалий продовжив оздоровлюватися амбулаторно.

Внаслідок пожежі знищено речі, які знаходились у кімнаті, вікна та перекриття житлового будинку. Пожежу ліквідовано 4-м державним пожежно-рятувальним постом смт Ясіня о 21:20.

Другий виклик надійшов до служби порятунку о 22:37 від мешканців с. Росішки. Сполохані громадяни повідомили, що в мансардному приміщенні житловому будинку їхньої 21-річної сусідки виникла пожежа. До прибуття пожежно-рятувальних підрозділів, краяни намагались приборкати стихію самостійно, проте без відповідного результату. Тож, пожежу довелось ліквідовувати професійним вогнеборцям. О 23:05 загорання локалізовали, а о 23:18 повністю ліквідували професілнали 5-го державного пожежно-рятувального поста смт В.Бичків.

Ймовірніше за все причиною пожежі стало порушення правил під час монтажу пічного опалення. Загиблих та травмованих на пожежі не було. Однак, через пожежу було знищено речі, що знаходились у приміщенні, та частково пошкоджено підлогу мансардного поверху.

У ДСНС України у Закарпатській області