Ансамблю «Ритм» – чверть століття

За 25 років колектив об’єднав 178 учасників, із них п’ятеро нині виступають на професійній сцені, а одна із випускниць пов’язала своє професійне життя з цирком.

Саме срібний ювілей з дня створення відзначив нещодавно Есеньський народний хореографічний ансамбль народного танцю «Ритм».

Іменинників здоровили голова райдержадміністрації Марія Коваль-Мазюта, депутат Верховної Ради України Василь Ковач, начальник відділу культури РДА Леонтій Ленарт, генеральні консули Угорщини в Ужгороді та Берегові, делегації з сіл Диге, Тисосентмигель (Угорщина), шанувальник Бейла Сані та гості з Румунії, пишуть Вісті Ужгородщини.

Вітаючи колег та присутніх, керівник «Ритму» Тиберій Сабов зробив невеличкий екскурс у історію. Так, за словами Тиберія Тиберійовича, за 25 років колектив об’єднав 178 учасників, із них п’ятеро нині виступають на професійній сцені, а одна із випускниць пов’язала своє професійне життя з цирком. До того ж, про історію та свою діяльність учасники оформили виставку–панораму світлин, адже життєвий шлях був багатим на виїзні концерти. Загалом із 430 виступів за участю «Ритму» 188 припадає на закордонні тури у восьми країнах. Адже танець не знає ніяких національних, суспільних, політичних кордонів оскільки мову його розуміють всі.

Під мелодію ніколи нестаріючого «Вальсу» учасники запросили гостей на танець, який в одну мить об’єднав увесь зал. Упродовж усього вечора вони дарували присутнім свої постановки. А під завісу всі шаленими оплесками зустрічали перших учасників ансамблю, адже їх любов до танцю повторюють діти та онуки.

Від щирого серця бажаємо ансамблю довголіття і творчих злетів.

 Вісті Ужгородщини