За останні місяці на Закарпатті зібрали більше 22 мільйонів військового збору

Протягом серпня-жовтня в Закарпатській області перераховано 22 млн 200 тис. грн військового збору. Водночас, у жовтні до бюджету його сплачено 8,7 млн грн.

Звітність по військовому збору подаватиметься за новою формою 1ДФ, її проект спрямовано на затвердження до Міністерства фінансів України.

До набрання чинності нової форми Податкового розрахунку сум доходу, сплаченого на користь платників податку, і сум утриманого з них податку звіт потрібно подавати за діючою формою 1ДФ, затвердженою наказом Міністерства доходів і зборів України від 21 січня 2014 року № 49.

Після прийняття нової форми розрахунку, податкові агенти будуть зобов’язані за ІІІ квартал 2014 року подати новий і у оновленій формі уточнюючий податковий розрахунок із заповненням загальної суми нарахованих у звітному періоді доходів у вигляді процентів та доходів, і загальну суму утриманого з них військового збору.

У зв’язку з тим, що вимога подання уточнюючого розрахунку виникла не з вини податкового агента, то штрафні санкції згідно з п. 119.2 ст. 119 ПКУ, застосовуватися не будуть, пише Інформаційно-комунікаційний відділ Головного управління Міндоходів у Закарпатській області.

http://www.mukachevo.net