На Ужгородщині знешкодили міну

О 13:00 6 листопада до служби порятунку «101» поступило повідомлення на полі між населеними пунктами Тарнівці та Концово знайдено залізний предмет, зовні схожий на мінометну міну. Сповістив рятувальників про небезпечну знахідку мешканець с. Тарнівці. Усвідомлюючи небезпеку, яку може нести в собі дана «залізяка», громадянин відразу позначив місце знахідки та зателефонував до рятувальників.

На місце події було направлено групу піротехнічних робіт Аварійно-рятувального загону спеціального призначення У ДСНС України у Закарпатській області. Фахівці-піротехніки провели вилучення та знищення даного боєприпасу, яким виявилась мінометна міна калібром82 мм часів Другої Світової війни.
З огляду на такі випадки рятувальники закликають громадян бути обережними під час виявлення підозрілих предметів зовнішньо схожих на вибухонебезпечні. Ні в якому разі не можна доторкатися до них, бо це небезпечно для життя.

Виявивши вибухонебезпечні предмети за межами населених пунктів, треба добре запам’ятати дорогу до того місця, де їх виявлено, поставити добре видиму позначку.

Про знайдені небезпечні предмети треба негайно сповістити представників органів місцевого самоврядування, міліції, рятувальників.

У ДСНС України у Закарпатській області