Закарпатського монополіста оштрафували на 60,000

Закарпатське обласне територіальне відділення Антимонопольного комітету України оштрафувало ПрАТ «Укрпрофоздоровниця» на 60 тис.грн за зловживання монопольним становищем

Як відомо, Дочірні підприємства (санаторно-курортні заклади) ПрАТ «Укрпрофоздоровниця» здійснюють видобуток мінеральних вод на підставі Спеціальних дозволів на користування надрами, які видаються Міністерством охорони навколишнього природного середовища України. Згідно з особливими умовами цих дозволів, надлишки видобутих мінеральних вод, які не використовуються санаторно-курортними закладами для лікувальних потреб, реалізуються вторинним користувачам, які здійснюють безпосередній розлив в ПЕТ-пляшки та склопляшки.

Однак, ПрАТ «Укрпрофоздоровниця» при розподілі мінеральної води із свердловини №242-Д Шаянського родовища приймалися рішення, згідно яких окремим учасникам ринку виділялася мінеральна вода в обсягах, які значно перевищували обсяги, передбачені істотними умовами укладених договорів. Тоді як іншим учасникам ринку було відмовлено в реалізації мінеральної води для промислового розливу.

Такі дії негативно позначились на конкуренції між учасниками ринку – вторинними користувачами, які здійснюють промисловий розлив мінеральної води в пляшки.

При визначенні розміру штрафу враховано, що Товариство визнало факт вчинення порушення законодавства про захист економічної конкуренції та зобов’язалось його припинити.

Прес-служба Закарпатського облтервідділення АМКУ