У Чабанівці стався витік нафти

Наприкінці минулого тижня до чергово-диспетчерської служби управління державної служби з надзвичайних ситуацій надійшло повідомлення про витік нафти поблизу ферми у селі Чабанівка.

На місце виїхали еменесники, аварійні бригади дільниці філії «Магістральні нафтопроводи «Дружба» ПАТ «Укртранснафта» та слідчо-оперативна група райвідділу міліції. Було встановлено, що витік стався в приміщенні колишньої тваринницької ферми, внаслідок чого нафта розлилася біля будівлі ферми та в прилеглий придамбовий меліоративний канал. Загальна площа забруднення сягнула 840 квадратних метрів. Виникла загроза потрапляння нафтопродуктів у русло річки Стара, що могло призвести до забруднення питної води у колодязях мешканців, прилеглих до Ірлявської сільської ради територій.

Для ліквідації наслідків НС терміново були задіяні аварійно-відновлювальні підрозділи. У каналі облаштовано глиняні перемички, почалося відкачування. Об’єм вилитої рідини наразі встановлюється. Держекоінспекцією складено акт, відібрано проби ґрунтів. Здійснюється й контроль за поверхневими водами та проводяться аналізи питної води. Відкрито кримінальне провадження та проводяться слідчі дії.

Відбулося також позачергове засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій при райдержадміністрації.

Інф. «ВУ»