Правоохоронці провели затримання в самісінькому центрі посеред біла дня

Обідня пора. Ужгород. Площа Корятовича. В місті людно, всі кудись поспішають – хто на роботу, хто на обідню перерву, в університет, чина прогулянку… А здалеку доноситься звук сирени. За кілька секундпомітно і машину Державної служби охорони. Хлопці поспішають,адже отримали сигнал про спрацювання «тривожної кнопки».

А кілька хвилин до того в аптеку, де спрацювала тривожна кнопка виклику міліції, завітав заступник начальника УДСО при УМВС області Сергій Бондар. Та прийшов він не за медикаментами, а щоб натиснути «тривожну кнопку»…
– Щодня працівники Державної служби охорони проводять спеціальнінавчання. З метою ефективного відпрацювання груп затримання щодореагування на сигнал тривоги. Ми перевіряємо на спритність нашихпрацівників, а також правильність їх дій в тій чи іншій ситуації, – розповівзаступник начальника УДСО області аптекарям й попросив їх взяти участь у навчанні – «покликати» на допомогу охоронців.

Пані Наталія, працівниця аптеки, охоче погодилась. Розповідає, що кількаразів ставала очевидцем роботи міліціонерів охорони:

– Якось ввечері до нас зайшов відвідувач, що хотів придбати ліки, та тіпрепарати, які він просив, згідно закону, я не мала права відпускати без рецепту. Чоловік став хуліганити, тож я була вимушена натиснути тривожнукнопку. Хочу сказати, що з нею я почуваюсь в безпеці.

От і тепер, після надходження сигналу виклику міліції, через 1 хвилину та 55 секунд наряд прибув. Озброєні міліціонери забігли в аптеку, та замістьзлочинця їх зустрів… заступник начальника УДСО області.

Та це ще був не кінець. Сергій Бондар повідомив наряду, що грабіжник встигвтекти з місця пригоди, надав опис хулігана й показав напрямок, в якому вінвтік.

За кілька хвилин в уявного злодія на руках замкнулися наручники. Далі йогодоставили в міськвідділ.

– Ми відштовхуємося від реальних ситуації, які бувають в житті. Задопомогою подібних відпрацювань готуємо наряди УДСО. Робимо всеможливе, аби безпека закарпатців була в надійних руках,-каже Сергій Бондар.

Щодо даного випадку в аптеці, то заступник начальника УДСО області оцінивроботу охоронців на «відмінно»: швидко прибули, оперативно розшукали й затримали уявного зловмисника.

УДСО при УМВС України в Закарпатській області