Закарпатським лісом керуватиме новий начальник – Михайло Липчей

Згідно з наказом голови Державного агентства лісових ресурсів Валерія Чернякова начальником обласного управління лісового та мисливського господарства призначено Михайла Липчея.

Представляли колективу нового очільника надзвичайно важливої для Закарпаття галузі у середу, 19 листопада, сам Валерій Черняков, голова Закарпатської ОДА Василь Губаль та голова Закарпатської обласної ради Володимир Чубірко.

Валерій Черняков наголосив: Закарпаття є особливою областю для галузі, за яку він відповідає. “Лісам належить 51% площі, це найбільша лісистість в Україні. Й зараз дуже неправильно займатися лише тим, аби рубати ліс і продавати його “кругляком”. Слід займатися переробкою й давати робочі місця людям. У цьому напрямку і варто розвивати галузь: переробка і ще раз переробка, і відправляти за кордон уже кінцеві матеріали, а не сировину”.

Вітаючи присутніх на зустрічі фахівців лісової галузі, Василь Губаль закликав: “Усім, хто любить Закарпаття – пропоную об’єднуватися навколо нашого краю. І об’єднуватися навколо нашого “другого” серця – закарпатських лісів. Я починав свою трудову діяльність із лісоруба, і мені болить ця галузь. І якщо й ви так переживатимете за ліс, то він буде окрасою області”. Керівник області сказав новій відповідальній за наш ліс особі: “Михайле Степановичу, Ви маєте досвід, і зараз головне – аби ми не підвели закарпатців. І залучаймо до роботи справжніх професіоналів і патріотів”.

Голова обласної ради акцентував: “З попереднім керівником – Ігорем Фізиком – ми пройшли важку путь, і це був рух не в тому напрямку, що потрібен області. Я вдячний керівнику галузі в Україні, що ми отримали нову надію – нового керівника”. “Маємо сподівання, що збережемо ліси – спадщину для наших дітей, а рубатимемо лише те, що належить по закону” – сказав Володимир Чубірко.

Михайло Липчей, своєю чергою, зазначив, що працюватиме так, аби громада відчула зміни на краще у цій сфері. “Докладу всіх зусиль і сподіваюся на плідну співпрацю з представниками місцевого самоврядування” – каже новий керівник лісової сфери області.

Водночас керівник області акцентував, що в лісовій сфері повинні працювати професіонали і патріоти області. До речі, галузь уже підтверджує цю сферу, адже лісгоспи готують дрова та деревину для бліндажів до відправлення в зону АТО нашим військовим.

Підсумовуючи зустріч, голова ОДА наголосив, що такого вотуму довіри досі не мав жоден керівник цієї галузі в області. “Хочемо працювати спільно, маємо надію, що впораємося й що люди побачать добрий результат”.

ДОВІДКОВО. Липчей Михайло Степанович народився 19 квітня 1967 року в селі Рокосово Хустського району. У 1993 році закінчив Московський лісотехнічний інститут, здобувши кваліфікацію інженера-технолога. Трудову діяльність розпочинав із акціонерного колективного товариства “Хустський лісокомбінат” інженером-технологом, а через два роки очолив цей лісопункт. Керував “Хустським держспецлісгоспом”, пізніше працював заступником директора Закарпатського лісотехнічного коледжу. У 2014 році призначений на посаду помічника заступника голови Закарпатської ОДА.
Депутат Хустської районної ради. Одружений, виховує доньку.

Прес-служба Закарпатської ОДА