Заява депутатів фракції «Батьківщина» в Ужгородській міськраді

Як відомо, більшість депутатів міської ради проголосували за дострокове припинення Віктором Щадеєм повноважень секретаря та виконувача обов’язків міського голови.

Відтак вважаємо за доцільне повідомити, що депутати, які входять до фракції «Батьківщина», ухвалили рішення не брати участі в цьому голосуванні.

Крім того, ми вважали не коректним після відставки В. Щадея брати участь у голосуванні за обрання на цю посаду Віталія Семаля. Тому, попри те, що до персони В. Семаля у нас не було заперечень, участі в цьому голосуванні ми теж не брали.

Разом з тим, один з наших колег – Ярослав Шафар – вчинив всупереч рішенню більшості й не тільки взяв участь у голосуванні за відсторонення В. Щадея, але й був серед тих, хто підписався під висуненням на цю посаду кандидатури В. Семаля.

Відтак на найближчому засіданні фракції постало питання про подальше перебування Я. Шафаря у фракції «Батьківщина». Більшістю голосів Я. Шафаря було виключено із фракції, про що буде повідомлено на найближчому засіданні сесії Ужгородської міської ради.

Вважаємо, що в час, коли в Україні йде війна, а наше місто перебуває у скрутному становищі, політичні інтриги та з’ясування стосунків ганьблять і дискредитують саму суть місцевого самоврядування. Закликаємо своїх колег-депутатів не випробовувати терпіння городян і повернутися до конструктивної роботи.

Депутати фракції «Батьківщина» в Ужгородській міській раді