“Шахтар” пояснив, чому гравці не одягли футболки “Слава українській армії”

Донецький “Шахтар” зробив заяву з приводу акції “Карпат” на підтримку української армії перед матчем 13-го туру чемпіонату України.

Представники донецького “Шахтаря” на передматчевій нараді напередодні гри з “Карпатами” відмовилися від пропозиції львівського клубу надіти перед грою футболки з написом “Слава Українській армії”.

“Матч “Карпати” — “Шахтар” 21 листопада розпочався з хвилини мовчання. Присвячена вона була воїнам АТО, полеглим у ході бойових дій на Сході України. У ході війни, за даними ООН, ми вже втратили більше 4 тисяч мирних жителів, серед яких люди похилого віку, жінки, діти. Невже вони не заслуговують навіть такого скромного знаку уваги, як хвилина мовчання? Це сумний і показовий симптом, з яким “Шахтареві” неможливо змиритися.

У нашому домі йде війна, гинуть ні в чому не винні люди, руйнується інфраструктура краю. Для кожного жителя Донбасу це особистий біль.

Шоу, влаштоване “Карпатами” перед матчем, з нашої точки зору, було чисто провокаційним, яке перейшло усі межі дозволеного. Спроба вивести суперника – явище, цілком зрозуміле і в футболі поширене.

Але колеги з “Карпат” втратили почуття міри, обравши для своїх передматчевих затій тему війни. спекуляція на людському горі, смертях, крові – що може бути більш блюзнірським?

Матч з “Шахтарем” для цієї провокації був обраний, звичайно, не випадково (до цього моменту ні на одному зі своїх домашніх матчів “Карпати” чомусь не висловлювалися на підтримку дій армії). Організатори акції знали напевно, що “Шахтар” не вийде на поле в запропонованих йому футболках.

Але автори провокації не розуміють одного: що сьогодні для “Шахтаря” оранжево-чорна футболка цінніше, ніж коли б то не було. Ми не відмовимося від неї ні за що. Тому що “Шахтар” грав, грає і буде грати для своїх уболівальників.

На єдиній футболці, яку “Шахтар” готовий вдягнути, буде написано: “Мир Донбасу, мир Україні”. Немає сьогодні мети важливішої. Футбол не повинен розколювати країну. Футбол має бути поза політикою, він покликаний об’єднувати людей”, – сказано в заяві донецького клубу.

Нагадаємо, матч 13-го туру чемпіонату України “Карпати” – “Шахтар” закінчився з рахунком 0:2.

http://gazeta.ua