У ПАДІЮНі обрали найгарнішу кицьку

Учасників виставки можна було навіть погладити і погратися з ними.

23 листопада в Ужгороді відбулася традиційна виставка котів та кішок «Міс-Кіс», на якій кращу тваринку обирали не лише серед породистих чотирилапих, але й серед звичайних безпородних котів. Подію відстежувала репортерка ZIK-Стрім Вікторія Жуйко-Сабо.

Загалом учасниками цієї виставки-конкурсу стали 42 котики та кішки. Мешканка Ужгорода дівчинка Настя прийшла на захід зі своїм котом породи «шотландська висловуха». Юна власниця шотландського котика зізналася, що сподівається на перемогу, адже її пухнастий Цибі дуже ладний і спокійний.

«Він дуже любить спати, а коли не спить то вимагає, щоб з ним довго грались. Коли його годувати вчасно, то він буде «няшкою» – дуже вдячним і добрим», — розповіла Настя.

Найбільшими на виставці були коти американської породи мейн-кун, яких їхні господарі привезли із Мукачева. За словами власників, серед домашніх кішок ця порода дійсно найкрупніша : самці можуть важити до 11 кілограмів, самки — до 6 кілограмів. Кошенята, яких демонстрували на виставці, були всього лиш семимісячними, але важили близько чотирьох кілограмів.

«Ця порода спеціально виводилась американським фермерами, аби вони ловили щурів,хом’яків та іншим великих гризунів. Такі коти упродовж перших трьох років ростуть так, як і звичайні, а відтак починають набирати вагу», – зауважила власниця мейн-кунів Ірина.

За словами організаторів виставки «Міс-Кіс», таку виставку-конкурс вони проводять не вперше. Його мета – не так змагання, як знайомство любителів котів та кішок із заводчиками різних порід та їх підопічними. А конкурси на кращого чотирилапого та просто улюбленця публіки – це додатковий стимул, щоб показати свого чотирилапого вихованця. До речі, переможців тут визначають за чотирма номінаціями: серед породистих короткошерстих та довгошерстих, безпородних та юніорів.

«В першу чергу журі звертає увагу на шерсть, очка та вушка. Наша виставка є любительською, тому ми оцінюємо котиків за зовнішнім виглядом та характером, а не за породою чи відомими іменами, головне аби тваринка була гарною», — повідомила представниця оргкомітету «Міс-Кіс» Катерина.

«Ми прийшли на виставку подивитись на гарних котів, а тут всі – такі красені! Ми самі маємо 12 котів у дворі, підгодовуємо їх, вони нам за це дуже вдячні», — поділилась враженнями одна з відвідувачок виставки.

Між іншим, відвідувачі виставки, котрі мали бажання завести домашнього улюбленця, могли отримати під час заходу маленьке безпородне кошенятко безкоштовно.

 ZIK