Ужгородським школярам розказали про життя під кулями

Про це їм розповіли міліціонери.

Більш за все школярів цікавило, як живеться нашим героям на Сході…

Днями працівники Ужгородського райвідділу міліції відвідали школярівОноківської ЗОШ. Спілкувалися міліціонери з учнями старших класів, їхня розмова скоріше нагадувала не лекцію, а досить жвавий діалог.

Зокрема, начальник сектору кримінальної міліції у справах дітей ЯрославВайдулич розповів дітям про шкідливий вплив алкоголю, цигарок, а особливо наркотичних засобів на їхній розвиток, здоров’я і подальший спосіб життя. Привів декілька прикладів із власного досвіду, коли діти нехтували порадами батьків та міліціонерів, розповів, чим це все закінчувалося.

Наступним перед школярами виступив начальник штабу Ужгородського райвідділу міліції Юрій Буц, який, до речі, нещодавно повернувся із зони АТО. Дізнавшись про це, звичайно ж в учнів виникали запитання лише на одну тематику – як живеться нашим героям на Сході держави. Юрій Юрійович розповів старшокласникам, як міліціонери несуть службу по охороні громадського порядку, як живуть місцеві мешканці, що їдять, що бачать і про що переживають учасники АТО та ще багато цікавого про тамтешнє життя. Розповів також про відчуту ними жорстокість війни.

Правоохоронців порадувало те, що наші діти, наше майбутнє цікавляться, підтримують і пишаються тими людьми, які захищають їхній спокій і борються за їхнє щасливе майбутнє.

Під кінець зустрічі учні пообіцяли міліціонерам, що виростуть гідними громадянами своєї держави та шануватимуть своїх героїв

Ганна Дан,Ужгородський РВ УМВС