Пожеж на Закарпатті стає дедалі менше

Закарпатські МНСники підбили підсумки роботи за 11 місяців поточного року

Підсумкова нарада, щодо результатів роботи Управління ДСНС України у Закарпатській області впродовж 11 місяців 2014 року відбулась 28 листопада в Управлінні Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Закарпатській області. У нараді взяли участь керівництво Управління ДСНС області, керівники міськрайонних, районних відділів та секторів, начальники пожежно-рятувальних загонів та частин, Аварійно-рятувального загону спеціального призначення, Навчально-методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності. Головував на нараді начальник Управління ДСНС України у Закарпатській області Мирослав Щербей.

Під час наради присутні проаналізували свою діяльність за поточний місяць роботи та з початку 2014 року в цілому. Керівництвом управління відзначено, що всі пріоритетні завдання‚ які ставилися перед пожежно-рятувальними підрозділами‚ виконані.

Як зауважили у своїх доповідях заступники начальника Управління ДСНС області за напрямками діяльності, цьогоріч в області виникло три надзвичайні ситуації, а за аналогічний період минулого року їх було сім. Також, зменшилася кількість і некласифікованих надзвичайних подій з 387 у 2013 році до 331.

Також в області (порівняно з 2013 роком) спостерігалася тенденція щодо зменшення кількості пожеж. Приміром, за 11 місяців 2013 року виникло 1525 пожеж, у той час як за звітній період поточного року таких випадків зареєстровано 1339. Окрім цього, зменшилася кількість загиблих та травмованих людей під час вогняного лиха: 17 загиблих у 2014 році проти 39 у 2013, та відповідно, 15 травмованих у 2014 проти 24 у минулому році.

Підбиваючи підсумки наради, начальник Управління ДСНС України у Закарпатській області Мирослав Щербей подякував особовому складу Управління та підпорядкованих підрозділів за сумлінну службу та зупинився на основних заходах, які потрібно реалізувати органам та підрозділам цивільного захисту в найближчий період. Зокрема: здійснити комплекс організаційно-профілактичних заходів по недопущенню різного роду надзвичайних подій та ситуацій впродовж зимового періоду, посилити профілактичну роботу серед населення щодо недопущеннятравмування, загибелі людей на пожежах, вжити всіх організаційних та практичних заходів щодо забезпечення пожежної безпеки під час святкування новорічних та різдвяних свят, підвищити рівень взаємодії з органами влади та місцевого самоврядування у питаннях покращення стану пожежної безпеки і цивільного захисту населення в містах та районах області.

Насамкінець засідання, начальник Управління ДСНС України у Закарпатській області привітав начальника Ужгородського міськрайонного відділу Віталія Ільницького з присвоєнням чергового спеціального звання – підполковник служби цивільного захисту, та вручив йому відповідні пагони.

У ДСНС України у Закарпатській області