Свалявські землекористувачі поповнили бюджет на понад 4 мільйони гривень

4 млн 383 тис. грн – сума, зібрана в районі з початку року

Більше 3 млн грн надходжень цього платежу забезпечили юридичні особи, понад 900 тис. грн – фізичні особи-підприємці та громадяни. У жовтні поточного року місцеві скарбниці поповнились на 420,4 тис. грн цього платежу.

Земельний податок сплачується фізичними особами протягом 60 днів з дня вручення податкового повідомлення-рішення. Окрім відділень банків, сплатити податок можна також через каси сільських або селищних рад.

Що стосується юридичних осіб і фізичних осіб – підприємців, то податкове зобов’язання з плати за землю, визначене в податковій декларації на поточний рік, сплачується платниками за місцезнаходженням земельних ділянок щомісячно, протягом 30 календарних днів, що настає за останнім календарним днем звітного місяця.

Нагадуємо, що за нововідведені земельні ділянки або за новоукладеними договорами оренди землі власники та землекористувачі подають податкову декларацію протягом 20 календарних днів місяця, що настає за звітнім. А сплачують земельний податок з дня виникнення права власності або права користування земельною ділянкою.

За матеріалами Свалявської ОДПІ