Іршавські школярі відвідали місцевий райвідділ міліції

Більше двох десятків школярів Довжанської ЗОШ 1-3 ступенів приїхали на шкільному автобусі до Іршавського райвідділу міліції. Екскурсія для учнів була організована заступником директора школи по виховній роботі Ганною Захарчук та громадським активістом Михайлом Ловгою.

Розпочалась екскурсія із подвір′я райвідділу, де школярі оглянули спецавтомобілі. Далі екскурсію продовжили у черговій частині. Тут учнів цікавило все: куди потрапляє дзвінок, якщо телефонувати на «102», як виїжджають правоохоронці на виклик, що зображено на моніторах, виведених у чергову частині та інше.

Відтак школярів запросили до актового залу райвідділу, де міліціонери проводять наради, учбові заняття. Тут їх очікувала цікава бесіда з оперуповноваженим відділу кримінальної міліції у справах дітей лейтенантом міліції Іваном Боднаром. Говорили про куріння, про наркотики та алкоголь, про відповідальність за вчинення різного роду правопорушень. Та найбільше враження на школярів справили спецзасоби, якими користуються правоохоронці. Бажаючі мали можливість одягнути на себе бронежилет, каску та відчути себе у ролі справжнього правоохоронця.

Багатьох школярів цікавило, як несуть правоохоронців службу в зоні АТО. Адже із Сходу нещодавно додому повернувся старший дільничний інспектор майор міліції Іван Коваль, який обслуговує с.Довге і добре знайомий дітям. До речі, школярі зізнались, що їхній дільничний недавно проводив у них зустріч, де їм розповідав про службу в зоні АТО.

Наостанок школярі зізнались, що побачили міліцію зовсім іншою, ніж звикли її сприймати. Правоохоронці сподіваються, що ця зустріч була не лише пізнавальною, а й корисною для кожного учня. Можливо, хтось із них після такою екскурсії захоче повернутись до міліції, але вже через кілька років і в погонах.

Віта Горзов, Іршавський РВ УМВС