У Тячеві увіковічнили героїв Небесної Сотні

1 грудня 2014 року до річниці першого розгону протестуючих на столичному майдані Незалежности в центрі Тячева за активної допомоги свободівців встановили пам’ятник полеглим героям Небесної сотні. На захід зібралось близько чотирьохсот людей.

Церемонію розпочали з виконання славня України та хвилини мовчання за загиблими воїнами Небесної сотні та бійцями, що загинули на Донбасі. Після виступів учасників Революції гідности та меценатів з пам’ятника було знято біле простирадло. Священики місцевої греко-католицької єпархії, отці церкви Київського патріярхату та реформаторські пастори освятили монумент.

У березні 2014 року ідея спорудження пам’ятника підтримали у відділі культури Тячівської райдержадміністрації, який оголосив конкурс на кращий ескіз обеліска Небесної сотні. На розгляд комісії було представлено понад тридцять проєктів, виконаних викладачами та учнями дитячих шкіл мистецтв Світлани Дьордяй та Юрія Вейгеша, ними скомпоновано елементи ескізів у макеті пам’ятника, а скульптором пам’ятної споруди став Андрій Оврах. Робота над постаментом ще не завершена, проте активісти запевняють, що до весни він буде остаточно готовий.

Прес-служба Закарпатської обласної організації ВО “Свобода”