Site icon zakarpatpost.net

Синевирські ведмеді готуються до зимової сплячки

Із зниженням температури повітря, клишоногі мешканці Реабілітаційного центру бурих ведмедів НПП «Синевир» почали активно готуватися до зимового сну. Вони нишпорять по території центру у пошукахсприятливого місця для сплячки, риють барлоги, у них зменшився апетит.

«Майже два тижні кілька ведмедів гуляли у лісі і не приходили на кормовий майданчик навіть їсти, – розповідає начальник ЦРБВ Ярослав Бундзяк.

– Коли нарешті вони появилися і ми отримали змогу обійти територію, то знайшли у великому вольєрі аж три величезні барлоги. Кожен із них має глибину 3-4 метри і таку ж ширину. Виявляється, весь цей час ведмеді готували собі місце для зимівлі. Активно готуються до сну поки що чотири ведмеді – Роза, Потап, Бубочка та Іра ».

Здатність мешканців центру впадати у стан анабіозу є важливим показником їхньої реабілітації та відновлення природних інстинктів, оскільки всі 13 ведмедів реабілітаційного центру все життя прожили у неволі і ніколи взимку не спали. Завдяки наполегливій і щоденній турботі працівників національного парку, природні інстинкти бурих ведмедів поступово відновлюються, їхній фізичний та психоемоційний стан стабілізується.

НПП “Синевир”

Exit mobile version