Синевирські ведмеді готуються до зимової сплячки

Із зниженням температури повітря, клишоногі мешканці Реабілітаційного центру бурих ведмедів НПП «Синевир» почали активно готуватися до зимового сну. Вони нишпорять по території центру у пошукахсприятливого місця для сплячки, риють барлоги, у них зменшився апетит.

«Майже два тижні кілька ведмедів гуляли у лісі і не приходили на кормовий майданчик навіть їсти, – розповідає начальник ЦРБВ Ярослав Бундзяк.

– Коли нарешті вони появилися і ми отримали змогу обійти територію, то знайшли у великому вольєрі аж три величезні барлоги. Кожен із них має глибину 3-4 метри і таку ж ширину. Виявляється, весь цей час ведмеді готували собі місце для зимівлі. Активно готуються до сну поки що чотири ведмеді – Роза, Потап, Бубочка та Іра ».

Здатність мешканців центру впадати у стан анабіозу є важливим показником їхньої реабілітації та відновлення природних інстинктів, оскільки всі 13 ведмедів реабілітаційного центру все життя прожили у неволі і ніколи взимку не спали. Завдяки наполегливій і щоденній турботі працівників національного парку, природні інстинкти бурих ведмедів поступово відновлюються, їхній фізичний та психоемоційний стан стабілізується.

НПП “Синевир”