Король фруктів — гранат

Серед фруктів гранат — справжній король, що володіє цілющими властивостями і унікальний за своїм складом.

Ще з давнини його використовують в медицині і косметології. Гранат складається на 50% з соку і десь на 50% із шкірки і насіння. Їстівна частина граната 68%, і близько 80% соку. У сухій масі гранатового соку міститься 8-20% цукру, основною частиною цукрів — є фруктоза, сахароза і глюкоза.

У гранатах міститься близько п’ятнадцяти амінокислот, шість з яких незамінні. Гранат широко використовують в косметології. Він зміцнює волосся і очищає шкіру. Якщо регулярно вживати гранат, то це допоможе вирішити проблеми з волоссям і шкірою.

Цей фрукт деактивує вільні радикали, підсилює обмін речовин, виводить шлаки і токсини. Його використовують і як зовнішній засіб. Маски з граната усувають зайву жирність і різну вугровий висип шкіри. Використовується в народній медицини. Гранатовий сік підвищує гемоглобін. Всього півсклянки соку може збільшити опір організму до різноманітних захворювань і підняти імунітет.

Гранат ефективний при гіпертонії і атеросклерозі. Завдяки тому що в ньому міститься вітамін РР, м’якоть із гранатових зернят зміцнює кровоносні судини і може попереджати атеросклероз. Гранатовий сік збуджує апетит, а також нормалізує процеси проходять в шлунково-кишковому тракті.

Сьогодні, Японія, постраждавши від помилок військових випробувачів, з великою активністю включає в раціон своїх страв плоди граната. Гранат допоможе і при безсонні. Перетинки, що розділяють гранат на секції, можна висушити і додавати в чай, він заспокоїть нерви, зніме стрес і поліпшить ваш сон.

http://albioniko.kiev.ua