Юні закарпатці виготовляють обереги для військових у зоні АТО

Долучилися до такого марафону чи не усі школярі області. Вже після 10 грудня янголів буде освячено, і передано волонтерам Руху підтримки закарпатських військових, якій і передадуть обереги на схід України.

Роблять янголів як дорослі, так і найменші школярі. При цьому фантазії дітям не бракує, а серед технік виконання робіт і декупаж, і шиття, і орігамі. Проглянувши роботи учнів, можна побачити гачковані обереги, обереги із тканини і паперу, янголів із фетру, та навіть янголів на яєчній шкарлупі.

Окрім цього до багатьох янголів дітки додають записочки із побажаннями солдатам. Як зазначила завідувач відділу комунікацій та зв’язків з громадськістю палацу дитячої та юнацької творчості ПАДІЮН Світлана Лукач, до акції активно долучились чи не усі шкільні та позашкільні учнівські заклади області.

Головна мета такого проекту – виховання у дітей почуття патріотизму, поваги до родини, українських традицій і до тих, хто сьогодні захищає Україну і віддає за неї життя.

Школяр Віталій Рущак зазначив, що не вперше робить янголів із фетру. Спочатку хлопчик вирізає усі елементи, а далі скріплює їх між собою. «Я хочу побажати військовим, щоб вони завжди перемагали, щоб жоден ворог їх не здолав, і вони усі живими і здоровими повернулися додому», – зазначив Віталік.

 Вікторія ЖУЙКО, “День”