Крадійка заплатить штраф

22-річній злодійці за крадіжку банківської картки і зняття з неї грошових коштів в сумі понад 11000 гривень суд призначив сплатити штраф.

В квітні цього року із заявою до Ужгородського міськвідділу міліції звернувся 48-річний житель Ужгорода, з банківської картки якого зникли гроші в сумі понад 11 тисяч гривень. При цьому сама картка була вдома…

Міліціонери доклали чимало зусиль для розкриття злочину. Підозра відразу впала на когось з рідних та близьких потерпілого. Так воно і виявилося.

Невдовзі працівники карного розшуку міськвідділу міліції встановили, що до даного кримінального правопорушення причетна 22-річна племінниця потерпілого.

Дівчина частенько навідувалася в гості до свого дядька. Вона знала, що в нього є гроші, він непогано заробляє, його родина ні в чому собі не відмовляє. Знала навіть, де дядько ховає свою банківську картку з грошима, та пін-код до неї. Тож і вирішила цим скористатися…

При цьому дівчина не замислювалася, що, взявши без дозволу власника банківську картку та знявши гроші з цієї картки, вона може заробити не лише погану репутацію, але й судимість…

Під тиском незаперечних доказів підозрювана зізналася у викраденні банківської картки та розповіла про це детально. В той день вонанавідалася до родичів зранку. Вдома була лише тітка, яка поралася на кухні. Скориставшись її зайнятістю, племінниця зайшла у спальню, де на ліжку побачила банківську картку, пін-код до якої вона знала.

Викравши картку, гроші знімала в різних банкоматах міста, а також розраховувалась нею у магазинах під час покупки товарів. Використавши майже всі гроші, знову прийшла до дядька й повернула картку на місце, звідки її викрала…

Відносно правопорушниці слідчим відділом ужгородської міліції було відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст.185 Кримінального кодексу України (таємне викрадення чужого майна). Санкція даної статті передбачає покарання у вигляді штрафу від п’ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, або громадські роботи на строк від вісімдесяти до двохсот сорока годин, або виправні роботи на строк до двох років, або арешт на строк до шести місяців, або позбавлення волі на строк до трьох років.

В ході досудового розслідування вину підозрюваної було повністю доведено. Ужгородка в судовому засіданні вину в скоєному визнала повністю, у вчиненому щиро розкаялася і запевнила, що подібного більше не повторить.

Враховуючи те, що дівчина вперше притягається до кримінальної відповідальності і щиро розкаюється у скоєному злочині, суд призначив їй покарання у вигляді штрафу.

Діана ДОРОГІЙ, Ужгородський МВ УМВС