“Спрощенці” можуть не сплачувати податок на час відпустки

Це стосується тих платників єдиного податку першої і другої груп, котрі не використовують працю найманих осіб.

Не сплачувати податок на час відпустки «єдинщики» можуть раз на рік протягом одного місяця. Для цього їм необхідно подати заяву у довільній формі про період щорічної відпустки до територіальних органів Головного управління ДФС у Закарпатській області.

Згідно із нормами Податкового кодексу України, платники єдиного податку першої і другої груп сплачують єдиний податок авансовими внесками не пізніше 20 числа поточного місяця. Щоб уникнути порушення терміну сплати авансових платежів фахівці ДФС області рекомендують заздалегідь повідомляти про те, що ви вирішили скористатись своїм правом на щорічну відпустку.

Звільнення від сплати податку можливе також на період хвороби, яка підтверджується копією листка непрацездатності, якщо вона триває 30 і більше календарних днів. Підставою для не нарахування єдиного податку «спрощенцю», у зв’язку з відпусткою чи лікарняним, є заява. При цьому, у випадку лікарняного, необхідно додати листок непрацездатності.

Порядок нарахування та строки сплати єдиного податку суб’єктами господарювання, які обрали спрощену систему оподаткування, визначені статтею 295 Податкового кодексу України.

Відділ комунікацій Головного управління ДФС у Закарпатській області