Закарпатець прихопив із собою на допит ніж

Днями на допит до слідчого Ужгородського райвідділу міліції прийшов 45-річний мешканець села Велика Добронь, відносно якого розпочато кримінальне провадження за скоєння крадіжки з чужого житла.

Щойно почавши допит, слідчий попросив підозрюваного надати документи, які засвідчують його особу. Не вагаючись, чоловік розстебнув куртку, щоб дістати паспорт, а звідти на міліціонера «виглянула» рукоятка ножа…

На прохання слідчого пояснити, звідки в нього цей ніж, для чого він взяв його з собою на допит і чи має він дозвіл на носіння холодної зброї, підозрюваний відповів, що даний ніж він ще в жовтні знайшов у місті Києві, де працював на будівництві. З того часу він періодично носить його з собою, зрізає та обробляє ним лозу, яку використовує для виготовлення кошиків. От і тепер планував після допиту йти за лозою…

Ніж у правопорушника було негайно вилучено. Його загальна довжина 32 см., довжина леза 20,5 см., а ширина – 3,5 см. Правоохоронці направили ніж до НДЕКЦ для проведення експертизи.

Відомості за даним фактом внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань. В діях даного громадянина вбачаються ознаки кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.263 Кримінального кодексу України (Носіння, виготовлення або збут кинджалів, фінських ножів, кастетів чи іншої холодної зброї без передбаченого законом дозволу). Досудове розслідування триває.

Ганна Дан, Ужгородський РВ УМВС