На Іршавщині не забули про ліквідаторів аварії на ЧАЕС

18 іршавських міліціонерів залишились живими після ліквідації аварії на атомній електростанції в Чорнобилі. Сьогодні вони із сусом згадубть про своїх загиблих побратимів.

14 грудня 1986 року на Чорнобильській АЕС було завершено спорудження захисного саркофага над зруйнованим четвертним енергоблоком. Це була перша важлива перемога над зловісним атомом, який вирвався з-під контролю людини після квітневого вибуху.

Із першого трагічного дня 1986 року і до кінця 1990 року у ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС брали участь 25 працівників Іршавського райвідділу міліції. На жаль, сімох із них вже немає серед живих…

Напередодні цієї дати керівництво Іршавського райвідділу міліції запросило учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС до райвідділу. Під час зустрічі начальник Іршавського райвідділу підполковник Мирон Черничко відзначив грамотами та відзнаками в.о. голови Ради ветеранів та пенсіонерів «Чорнобиль» Іршавського райвідділу міліції Петра Штефаньо, Василя Ломагу, Йосипа Ляха, Івана Граба, Василя Соломка та Івана Ваколю.

Не залишились поза увагою й вдови учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській ЧАЕС, до кожної з них завітали правоохоронці з продуктовим наборами.

Крім цього, начальник райвідділу Мирон Черничко оголосив приємну звістку, яка напередодні надійшла до райвідділу. За підсумками роботи первинних ветеранських організацій ОВС області за 2014 рік ветеранська організація Іршавського райвідділу була нагороджена кубком за перше місце за добре поставлену організаторську і практичну роботу щодо соціального захисту ветеранів та пенсіонерів, активну участь ветеранів у вихованні молодих працівників, із чим керівник міліції й привітав голову ветеранів та пенсіонерів Іршавського райвідділу міліції Василя Микиту.

Після вшанування учасників ліквідації аварії на ЧАЕС підполковник міліції Мирон Черничко та Василь Микита відвідали на дому ветерана органів внутрішніх справ Івана Гузо та ветерана Великої Вітчизняної війни Степана Овсака, яким надали продуктові набори.

Віта Горзов, Іршавський РВ УМВС