У скільки обійдеться закарпатцям біометричний паспорт

518 гривень коштуватиме для українців новий біометричний паспорт для виїзду за кордон. Закордонні паспорти з 1 січня оформлюватимуть за 20 робочих днів у звичайному режимі та за 7 робочих днів – у прискореному – зі сплатою подвійного розміру платежів до державного бюджету України, тобто коштуватимуть вони 775 гривень.

Щоб отримати документ, треба буде пред’явити внутрішній паспорт громадянина України, сфотографуватися, залишити відбитки вказівних пальців та поставити підпис на електронному планшеті. Ці дані заноситимуть на вмонтований електронний чіп.

Усі закордонні паспорти, видані до нового року залишаться чинними, і змінювати їх на біометричні не обов’язково. Крім того, від внесення відбитків пальців і електронного чіпа можна буде відмовитись та оформити звичайний паспорт. Він коштуватиме дешевше – 461 гривню.

Дітям з 1 січня видаватимуться закордонні паспорти, а не проїзні документи дитини, як було до цього часу. Діти до 16 років отримуватимуть паспорт строком на 4 роки, з 16 років – на 10 років.

Твоє Місто