Василь Губаль: Я знаю, що в обласному центрі є вільна земля

Голова ОДА закликає Ужгородську міську раду відповідально поставитися до потреби виділення землі учасникам АТО.

На адресу Закарпатської ОДА, облради та Ужгородської райдержадміністрації надійшов черговий лист з Ужгородського міськвиконкому, в якому міська влада просить обласну “комплексно розглянути питання виділення земельних ділянок учасникам АТО на території Ужгородського району”. Мотивують звернення тим, що “на території міста Ужгород немає вільних земельних ділянок для даного виду використання”.
Інформують: наразі в Ужгородську міську раду надійшло понад двісті заяв від учасників АТО і їхніх родин по виділення земельних ділянок для індивідуальної житлової забудови. Власне, з самого початку надходження таких звернень Ужгородська міська влада переспрямовувала їх до облдержадміністрації та влади Ужгородського району.

Голова ОДА Василь Губаль, коментуючи ці процеси, зазначає: якщо влада Ужгорода не може знайти в місті вільних ділянок для цієї категорії людей, обласна влада й її служби готові у цьому допомогти – разом розглянути стан справ і вивчити можливості. Він уже пропонував відкрито обговорити це питання за “круглим столом”, запросивши як представників Держземагентства, так й інших причетних до справи та громадськість. Утім, поки міська влада не пішла на такий крок.

“Я знаю, що в обласному центрі є вільна земля. А також чимало її – в оренді, у тому числі, як відомо, й у самих депутатів Ужгородської міської ради. Я пропоную ставитися до питання забезпечення учасників АТО всім, що їм належить по праву, відповідально, та й просто по-людськи. І – відшукати землю. Керівництво міста повинно зробити ревізію і знайти змогу поділитися землею із учасниками АТО” – каже Василь Губаль.

Голова ОДА наголошує: “Інші райони і міста ці питання вирішують. І я закликаю владу Ужгорода знайти можливості і резерви та першочергово зайнятися цим, винісши цю тему на розгляд найближчого засідання Ужгородської міської ради. І – задовольнити заяви як родин загиблих, так і військовослужбовців із зони АТО. Вони мають на це право”.

Керівник краю водночас зазначає: область та Ужгородський район готові сприяти у виділенні землі учасникам АТО, втім, чекають й відповідального підходу в цьому від влади обласного центру. До слова, Василь Губаль повідомив, що прокуратура, згідно з його зверненням, вивчає скандальне “земельне” рішення Ужгородської міської ради, яким нещодавно було розподілено чимало ділянок на території Ужгорода.

Прес-служба Закарпатської ОДА

https://zakarpatpost.net